Pensioen

25 mei 2014
 

Wij maken ons sterk voor uw pensioen.

Wij maken ons sterk dat vrouwen bij hun pensioen niet afgestraft mogen worden als ze tijdelijk minder werkten om te zorgen voor het gezin. Daarom willen wij:

1. Een bonus voor gezinnen waar vaders hun ouderschapsverlof opnemen. Kinderen nemen doe je samen, voor de kinderen zorgen dus ook. Gezinnen beslissen zelf hoe ze dit invullen. Maar het mag niet vanzelfsprekend zijn dat alle zorg van de moeder komt. Wij willen vaders dan ook aanmoedigen om de zorgtaken gelijk te verdelen. Zo worden ook de gevolgen van ouderschapsverlof voor de carrière van de ouders gelijk opgevangen.  

 2. Dat in het huwelijkscontract rekening gehouden wordt met de zorg die partners opnemen in het gezin. In het contract nemen de partners een overeenkomst op, die regelt hoe zij elkaar zullen compenseren in het geval zij ooit zouden scheiden. Als er niet zo’n overeenkomst afgesloten wordt, moet de wet bepalen hoe er toch solidariteit blijft bestaan tussen de partners.  

 3. Dat wanneer mensen uit elkaar gaan, degene die het meest voor het gezin gezorgd heeft en daarvoor opofferingen maakte op het werk, niet gestraft wordt. De solidariteit tussen getrouwde mensen moet ook bij een echtscheiding gelden. Daarom vragen wij  een gelijke verdeling van het wettelijk en aanvullend pensioen tussen ex-partners.

 4. Voor het pensioen is het aantal jaren dat iemand gewerkt heeft, belangrijker dan de pensioenleeftijd. Wat telt is het aantal jaren dat iemand werkt en bijdraagt. Toch maken wij een uitzondering voor de periodes waarin mensen tijdskrediet of thematisch verlof opnamen om voor het gezin te zorgen.  Deze periodes moeten wel blijven meetellen voor het pensioen.

Agenda

zaterdag, 13 december 2014

Fotoalbum

Lid worden

Alles over het lidmaatschap: CD&V

Je kan ook mailen naar leden@cdenv.be

of bellen op 02/238 38 32.

V&M

vrouw@cdenv.be 

Tel.02/238 38 55

Wetstraat 89, 1040 Brussel